Ervaring

Rothekel aan tandartsen

Ik val maar even met de deur in huis: ik heb een absolute rothekel aan tandartsen. Ik haat elk moment ervan. Het hulpeloos in de stoel liggen tot ze zien werken met allerhande apparatuur waar ik helemaal niks van af weet en er dan maar op vertrouwen dat het resultaat goed zal zijn. Bah, niet mijn ding.

Je kan dan ook levendig mijn schrik voorstellen toen bleek dat ik op een iets te hard koekje een deel van mijn tand had achtergelaten. Zo’n half gebit is ook geen zicht dus moest ik op zoek gaan naar een tandarts die me kon helpen en waarvan ik niet gelijk zou weglopen. Via wat opzoekwerk op het internet kwam ik uiteindelijk uit bij Richard Kleinsman. Met een klein hartje maakte ik een afspraak en ging op weg naar het intake gesprek.

Ik moet daarbij zeggen dat het intake gesprek ontzettend verhelderend was. Niet alleen kon Richard me echt op mijn gemak stellen: bovendien kreeg ik er gratis en voor niks een hele zak tips bij. Wat ik beter kon vermijden aan voedingswaren, hoe ik ervoor kon zorgen dat er zo min mogelijk stress op mijn gebit kwam en ga zo maar door. Tijdens de ingreep zelf had ik nog wel wat last van de zenuwen maar achteraf bekeken ben ik echt blij dat ik de stap heb gezet: het was het zeker waard. Iedereen betrokken bij mijn ingreep was ontzettend vriendelijk en de kliniek zelf straalt gewoon professionaliteit uit. Ik ben nog altijd geen fan van tandartsen maar de schrik is wel weg!