Huis kopen in Duitsland? Oost Makelaardij helpt!

Emigreren is al jarenlang flink populair onder Nederlanders. Steeds meer mensen zoeken het avontuur in het buitenland, over trekken de grens over om meer praktische redenen, zoals werk, studie, financi├źn of ruimte en natuur. Onder de populairste emigratielanden is met name Duitsland een topper. Wij van Oostmakelaardij.nl, in Nederland een van de grote makelaars op de Duits-Nederlandse woningmarkt, merken dat nagenoeg dagelijks. Maar hoe kan dit? Waarom is met name Duitsland een geliefd land om te gaan wonen? Als je onderstaande argumenten doorgelezen hebt, zou het zo maar kunnen dat je je binnenkort ook bij Oostmakelaardij meldt om een huis bij onze oosterburen aan te schaffen.

Duitse woningen zijn groot
Een van de belangrijkste pluspunten van Duitse woningen is de ruimte dei ze bieden. Duits woningen zijn doorgaans ruimer en groter dan de huizen in Nederland. Ook zijn ze gemaakt van robuuste en sterke bouwmaterialen en kwalitatief doorgaans beter.

Je betaalt niet de hoofdprijs
Zeker als je kiest voor het woningaanbod van Oostmakelaardij.nl betaal je nooit de hoofdprijs. Anders geformuleerd: vergeleken met de huizenprijzen die je in Nederland gewend bent, zijn Duitse panden meer dan goedkoop. Alleen al de grondprijs ligt al snel 50 procent lager in dan in Nederland. En de huizen zijn ook algauw 30 tot 50 procent voordeliger dan in ons kikkerlandje. Dat betekent dat je hypotheeklasten flink omlaag kunnen als je voor emigratie naar Duitsland kiest. En het hoeft hierbij nog niet eens te gaan om een permanente verblijfplaats. Je kunt ook een tweede recreatiewoning in Duitsland kopen, waarvoor je in Nederland het geld niet zou hebben.

Goedkoop winkelen en boodschappen doen
Boodschappen, maar ook veel luxeproducten, zijn in Duitsland – met slechts 6 procent btw – lager geprijsd dan in Nederland. Voor boodschappen, auto’s, benzine, vakanties (zowel huurprijzen van vakantiewoningen als vliegtickets naar het buitenland) en elektronische producten betaal je al snel 10 tot 30 procent minder bij onze oosterburen.

Gunstige fiscale regelingen
De toeslagen en fiscale regelingen zijn in Duitsland gunstiger dan in ons eigen land. Zo liggen de salarissen gemiddeld hoger, terwijl de belasting relatief meevalt. Neem de Duitse kinderbijslag, ofwel het Kindergeld. Heb je twee kinderen, dan krijg je in Duitsland per jaar zo’n 5000 euro vergoed. Dit bedrag is het driedubbele of zelfs vierdubbele waarop je in Nederland aanspraak kunt maken. Verder kennen het Duitse bedrijfsleven en overheidsfuncties meer vrije dagen dan in Nederland.

Het oog wil ook wat
Ten slotte is een goede reden om een Duitse woning via Oostmakelaardij aan te schaffen, de prachtige Duitse natuur. Voor schitterende bergen, uitgestrekte bossen, langgerekte weilanden en idyllische meren moet je in Duitsland zijn. Ga naar onze website om jouw favoriete plek in Duitsland uit te kiezen en daar een voordelige woning aan te schaffen!